1990 yılında 276 gönül erinin katılımıyla kurulan Karadeniz Eğitim, Kültür ve Çevre Koruma Vakfı bugün alanında ülkemizin önde gelen kuruluşlarından biri olarak hedeflerine ulaşmış olmanın gururunu yaşamaktadır.

Eğitimden çevreye, spordan kültüre pek çok alanda faaliyetler yürüten vakfımız, alanında uzman ekiplerle yürüttüğü çalışmalarla giderek güçlenmekte, gücüne güç kattıkça daha çok insana hizmet ulaştırmanın sevincini yaşamaktadır.

Medeniyetimiz çok açıktır ki aynı zamanda bir vakıf medeniyetidir. Geçmişten bugüne toplumumuzda muhataca yardım etme, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, birlik ve beraberliği daim kılma esastır.

Vakfımızın vazifelerinden biri de hiç şüphesiz topluma örnek olmak ve vakıf kültürünün doğru idrak etmek için çalışma yürütmektir. Bu kültüre sahip çıkılması gerekmektedir. Her türlü vakıf faaliyetinde özüne bakıldığında insana yardım etmek, muhtacın ihtiyaçlarını karşılamak, toplumsal dayanışma ve birlikteliği sağlamak esas gayedir.

Bizim özümüz budur. Bu özü büyütmek, geliştirmek ve gelecek nesillere bu kültürün aktarılmasını sağlamak amacımızdır. Kuruluş amaçlarımızdan asla ayrılmadan gerek katılımcılarımıza, gerek hizmet götürdüğümüz her kesimden vatandaşlarımıza verdiğimiz sözü yerine getirmek.

Bu vesileyle sizlere seslenmenin bahtiyarlığı içindeyim. Ülkemizin birlik beraberliğe ihtiyaç duyduğu böylesi özel bir dönemde bizler sosyal yardımlaşmaya, dayanışmaya daha da önem verecek, çalışmalarımıza hız katacağız.

Cenabı Allah’a Emanet olunuz.

Saygılarımla..

Yusuf CEVAHİR